Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 157-161 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat is ijzertekort of anemie?

Wat is ijzertekort of anemie?

IJzertekort is de meest voorkomende vorm van bloedarmoede (anemie) en betekent dat je rode bloedcellen te weinig hemoglobine bevatten. Hemoglobine is het eiwit dat zorgt voor het transport van zuurstof naar weefsels en organen.

Bescherm jezelf, laat je vaccineren!

Bescherm jezelf, laat je vaccineren!

Griep is geen onschuldige infectie, het is een heel besmettelijke ziekte. Elk jaar sterven er patiënten aan complicaties door griep. Vaccineren is vandaag de enige manier om je ertegen te beschermen en besmetting onder de bevolking af te remmen.

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

Het aantal personen met dementie stijgt van ongeveer 132.000 in 2018 naar 188.000 in 2035, een stijging van 42,7%. Belangrijkste oorzaak daarvan is de stijgende levensverwachting en de vergrijzing van de bevolking. Hogere leeftijd is dan ook de belangrijkste en meest bekende risicofactor voor dementie.

De juiste reflexen tegen winterbeestjes

De juiste reflexen tegen winterbeestjes

Terwijl de griep steeds meer mensen treft, geven we je hier een overzicht van vijf eenvoudige, maar efficiënte maatregelen tegen virale winteraandoeningen.

Wat zijn de gezondheidsrisico

Wat zijn de gezondheidsrisico's bij een luchtvervuilingspiek?

Zelfs een kleine hoeveelheid luchtverontreiniging heeft al erg negatieve gevolgen voor de gezondheid. De ernst van die gevolgen hangt af van de concentratie en de samenstelling van de vervuilende stoffen in de lucht, hoe lang je eraan wordt blootgesteld, welke activiteiten je uitoefent tijdens de blootstelling en hoe gevoelig je ervoor bent.

Pagina's