Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 13-24 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat is hoofdroos?

Wat is hoofdroos?

Schilfers op je donkere trui. Jeuk op je hoofd. Hoe vervelend het ook is, kwaad kan het niet. Hoofdroos is een onschuldige aandoening die veel voorkomt. Vaak begint het in de puberteit. Ongeveer de helft van de 20-jarigen heeft er last van, mannen iets vaker dan vrouwen. Meestal verdwijnt het vanzelf na je vijftigste.

Wat is jicht?

Wat is jicht?

Jicht is een reumatische ziekte waarbij urinezuurkristallen neerslaan in een gewricht en een felle ontstekingsreactie veroorzaken. Deze ontsteking geeft aanleiding tot zwelling en pijn in de gewrichten van de voet, meestal de grote teen. Plotselinge en intense pijn, of aanvallen van jicht, kunnen aanvoelen alsof je voet in brand staat.

Hoe kan ik online producten reserveren?

Hoe kan ik online producten reserveren?

Indien je je medicatie en verzorgingsproducten online reserveert ben je altijd zeker dat je producten aanwezig zijn bij afhaling. Na een reservatie ontvang je immers vanuit de apotheek een bevestiging zodat je zeker bent dat de producten voorradig zijn. Zo voorkom je dat je moet terugkomen indien er medicatie of producten niet op stock zijn.

Wat zijn aambeien?

Wat zijn aambeien?

Aambeien (hemorroïden of speen) ontstaan wanneer de bloedvaten van de anus verwijden of uitzetten. Het zijn een soort spataders die je krijgt als je te hard perst tijdens een toiletbezoek. 

Glutenintolerantie

Glutenintolerantie

Vandaag lijken gluten publieke vijand nummer één van ons dieet te worden. Toch zijn artsen het erover eens, het is gevaarlijk om gluten uit je dieet te verbannen zonder medisch advies!

Mijn kind heeft luizen, wat moet ik doen?

Mijn kind heeft luizen, wat moet ik doen?

Hoofdluizen, de nachtmerrie van elke ouder. Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met deze kleine, kriebelige beestjes. Het is een veel voorkomend probleem dat meestal schoolgaande kinderen en hun familie treft. Luizen zijn gelukkig niet gevaarlijk, maar kunnen wel erg veel ongemak veroorzaken. Wat zijn luizen precies, hoe kan je ze voorkomen en wat moet je doen als je kind toch bezoek heeft van luizen? Wij vertellen je er alles over!

Wat is COPD?

Wat is COPD?

Chronische obstructieve longziekte, of COPD, is een langdurige ontsteking van het slijmvlies in de luchtwegen. De luchtwegen zijn blijvend vernauwd en de longen werken steeds minder goed, bijna altijd door jarenlang roken of sterke luchtvervuiling. De opgelopen schade is onherstelbaar.

Bruiner worden zonder de zon

Bruiner worden zonder de zon

Heb je graag een gebruinde huid? Er zijn andere mogelijkheden dan urenlang in de zon liggen. Maar hoe krijg je een gezond en natuurlijk bruin kleurtje, tijdens de zomer en winter? Lees hier onze do's en don'ts!

Wat is chlamydia?

Wat is chlamydia?

Chlamydia is een seksueel overdraagbare infectie (soi), veroorzaakt door de bacterie Chlamydia trachomatis. Chlamydia is erg besmettelijk en de overdracht gebeurtdoor seksueel contact. 

Wat is slaapapneu?

Wat is slaapapneu?

Slaapapneu of het obstructief slaapapneusyndroom (OSAS) is een aandoening waarbij de ademhaling tijdens de slaap herhaaldelijk (min. 5 keer per uur) gedurende korte perioden stopt. Normaal gesproken stroomt de lucht steeds moeiteloos vanuit mond en neus in de longen. Iemand met slaapapneu stopt tijdens de slaap meer dan 10 seconden met ademen, waarna een diepe inademing volgt met zeer luid snurken of woelen.

Wat is bipolaire stoornis?

Wat is bipolaire stoornis?

Bipolaire stoornis, voordien ook wel manisch-depressieve stoornis genoemd, is een psychische aandoening gekenmerkt door extreme wisselingen in de gemoedstoestand.

Pagina's