Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 25-36 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Chronische patiënten kunnen een huisapotheker kiezen

Chronische patiënten kunnen een huisapotheker kiezen

Het zorglandschap is in volle (r)evolutie en de apotheker heeft daarin een bijzondere plaats, dicht bij de bevolking en zijn patiënten. Als nabije zorgverlener luistert hij en geeft advies. Indien nodig verwijst hij je door naar een andere zorgverstrekker. Als specialist van het geneesmiddel bieden apothekers persoonlijke ondersteuning voor een goed gebruik van je geneesmiddelen. Als toegankelijke vertrouwenspersoon helpt en ondersteunt hij je voor een betere aanpak van je gezondheidsproblemen.

Huidhydratatie

Huidhydratatie

Door het zoute zeewater, chloor van een zwembad, UV- straling en luchtvervuiling, heeft onze huid het tijdens de zomer hard te verduren. Hier volgen enkele tips om de huid te verzorgen en ze goed te hydrateren.

Gevoelige huid

Gevoelige huid

Wat ook uw huidtype is, weet dat uw huid overgevoelig kan zijn en dat zij hevig kan reageren ! U kunt dit verhelpen met aangepaste verzorgende behandelingen en door de juiste verzorgingsproducten uit te kiezen. 

Muggen

Muggen

Pas op voor de exotische muggen ! In verschillende werelddelen kunnen sommige muggen u een tropische ziekte bezorgen. In Azië, Latijns Amerika en vooral in sub-Sahara-Afrika. De Anopheles muggen kunnen drager zijn van malaria (paludisme), terwijl de Aedes u mogelijk de knokkelkoorts, de gele koorts of de chikungunya kunnen geven. Elk jaar doden tropische ziekten meer dan 2 miljoen mensen.

Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?

Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?

Met Doel, Tihange, Mol, Dessel en Fleurus telt België in totaal vijf nucleaire sites. Daarnaast bevinden ook de kerncentrales van Chooz (Frankrijk) en Borssele (Nederland) zich dicht bij onze landsgrenzen. Aangezien nucleaire installaties moeten voldoen aan strenge veiligheidsvoorwaarden en regelmatig worden gecontroleerd, is de kans op een ernstig ongeval op een van die sites gelukkig klein.

Griep

Griep

Baby’s, zwangere vrouwen, oudere personen… niemand weet wat de doelgroep van de volgende griep zal worden. In elk geval hebben de zwaksten er baat bij om zich te laten vaccineren !

Wat is chlamydia?

Wat is chlamydia?

Chlamydia is een seksueel overdraagbare infectie (soi), veroorzaakt door de bacterie Chlamydia trachomatis. Chlamydia is erg besmettelijk en de overdracht gebeurtdoor seksueel contact. 

Wat is een blaasontsteking?

Wat is een blaasontsteking?

Een ontsteking van de blaas, ook wel cystitis genoemd, is meestal het gevolg van een infectie met de E. Colibacterie. De bacteriën komen de urinebuis binnen en verplaatsen zich dan naar de blaas. Eenmaal in de blaas hechten de bacteriën zich aan de wand van de blaas en vermenigvuldigen zich. Dit leidt tot ontsteking van het blaasweefsel.

Zelftest hiv beschikbaar in de apotheek

Zelftest hiv beschikbaar in de apotheek

Voortaan kan u bij de apotheker terecht voor een betrouwbare zelftest die toelaat om zelf, binnen het comfort van uw eigen huis, een eventuele besmetting met hiv te testen. Die zelftest mag echter enkel gebruikt worden als de recentste blootstelling aan het risico dateert van minstens drie maanden eerder.

Wat is maagzuur?

Wat is maagzuur?

Maagzuur is een heel frequente aandoening die optreedt wanneer de maaginhoud terug in de slokdarm terechtkomt. Maagzuur of brandend maagzuur wordt ook wel reflux genoemd, maar eigenlijk is deze term enkel van toepassing als de zure maaginhoud terugvloeit.

Wat is bedplassen bij kinderen?

Wat is bedplassen bij kinderen?

Bedplassen, of “nocturnale enuresis”, verwijst naar het onvrijwillige urineverlies bij een kind tijdens de slaap, en dit op een leeftijd waarbij het kind in feite droog zou moeten zijn.

Pagina's