Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 13-24 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Artrose & kurkuma

Artrose & kurkuma

Artrose is een kwaal die we aanvaarden omdat die jammer genoeg deel uitmaakt van de ouderdomsverschijnselen. Hoewel men het kraakbeen niet jonger kan maken, kan men de pijn behandelen en de vooruitgang van de ziekte afremmen. 

8 tips voor gezond thuiswerk

8 tips voor gezond thuiswerk

Thuiswerken is een normaal deel van ons werkleven geworden. Werkgevers die hun medewerkers vertrouwen, vinden dat ze bepaalde taken evengoed van thuis uit kunnen uitvoeren. Niet iedereen hoeft nog elke dag te pendelen naar kantoor. Wij geven enkele tips om thuiswerk op een gezonde manier aan te pakken.

Liever een bad of douche?

Liever een bad of douche?

Neem jij ook graag een warm bad na een lange, slopende en kille dag? Je bent niet de enige! Voor velen is dit het ultieme moment om de beslommeringen achter zich te laten. Anderen verkiezen daarentegen een verkwikkende douche. Maar wat is het best voor je huid, een bad of douche? 

Op reis? Denk aan je reisapotheek!

Op reis? Denk aan je reisapotheek!

Vertrek je op reis dan is een reisapotheek vanzelfsprekend. Afhankelijk van je bestemming en reisduur zal je reisapotheek er anders uitzien. Denk er aan dat in veel landen de beschikbaarheid van geneesmiddelen kleiner is dan in België. Je gezondheidstoestand en die van jouw reisgenoten is mee bepalend voor je reisapotheek.

3 natuurlijke producten om uw immuniteit te boosten!

3 natuurlijke producten om uw immuniteit te boosten!

Heeft u al eens overwogen uzelf te beschermen tegen wintervirussen door uw immuniteit te versterken? Heeft u er altijd al van gedroomd om op natuurlijke wijze ziektekiemen af te weren? Deze drie natuurlijke componenten maken het mogelijk!

Wat is lactose-intolerantie?

Wat is lactose-intolerantie?

Lactose-intolerantie is een spijsverteringsstoornis waarbij het lichaam niet in staat is om lactose te verteren, het voornaamste suiker in zuivelproducten. Oorzaak is een verminderde productie van het enzym lactase in de darm.

Wat is eczeem?

Wat is eczeem?

Eczeem is een huidaandoening, gekenmerkt door jeukende en ontstoken plekken. Het is ook bekend als atopische dermatitis of constitutioneel eczeem, omdat dit de meest voorkomende vorm is.

Winterzon en UV-bescherming

Winterzon en UV-bescherming

Wanneer het warm is, bikini's en zwemshorts de meest gedragen kleding zijn en de zon laat ondergaat, twijfelen weinigen aan het belang van zonnebescherming. Maar, hoe zit dat nu precies tijdens de wintermaanden? We leggen de focus op UV-bescherming in de winter.

Terug naar school: stress bij kinderen

Terug naar school: stress bij kinderen

 Sommige kinderen vinden het spannend om terug naar school te gaan en hun vriendjes terug te zien, voor andere kinderen betekent dit alleen maar angst en stress ! Er bestaan zachte oplossingen om deze stress te bedwingen.

Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?

Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?

Met Doel, Tihange, Mol, Dessel en Fleurus telt België in totaal vijf nucleaire sites. Daarnaast bevinden ook de kerncentrales van Chooz (Frankrijk) en Borssele (Nederland) zich dicht bij onze landsgrenzen. Aangezien nucleaire installaties moeten voldoen aan strenge veiligheidsvoorwaarden en regelmatig worden gecontroleerd, is de kans op een ernstig ongeval op een van die sites gelukkig klein.

Wat is obesitas?

Wat is obesitas?

Obesitas is een term, die iemand aanduidt met een Body Mass Index (BMI) van 30 of meer. Dat betekent dat je een te hoog gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Je komt aan in gewicht wanneer je meer calorieën inneemt dan je verbrandt. Door te veel te eten en te weinig te bewegen stapelen de calorieën zich op, met gewichtstoename tot gevolg.

Stoppen met roken

Stoppen met roken

Het is nooit te laat om te stoppen met roken ! Het maakt niet uit hoeveel jaar u al rookt en hoe oud u bent, stoppen met roken heeft altijd een positief effect op uw gezondheid.

Pagina's