Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 61-72 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Muggen

Muggen

Pas op voor de exotische muggen ! In verschillende werelddelen kunnen sommige muggen u een tropische ziekte bezorgen. In Azië, Latijns Amerika en vooral in sub-Sahara-Afrika. De Anopheles muggen kunnen drager zijn van malaria (paludisme), terwijl de Aedes u mogelijk de knokkelkoorts, de gele koorts of de chikungunya kunnen geven. Elk jaar doden tropische ziekten meer dan 2 miljoen mensen.

Gevoelige huid

Gevoelige huid

Wat ook uw huidtype is, weet dat uw huid overgevoelig kan zijn en dat zij hevig kan reageren ! U kunt dit verhelpen met aangepaste verzorgende behandelingen en door de juiste verzorgingsproducten uit te kiezen. 

Wat is bedplassen bij kinderen?

Wat is bedplassen bij kinderen?

Bedplassen, of “nocturnale enuresis”, verwijst naar het onvrijwillige urineverlies bij een kind tijdens de slaap, en dit op een leeftijd waarbij het kind in feite droog zou moeten zijn.

Wat is een ingegroeide teennagel?

Wat is een ingegroeide teennagel?

Een ingegroeide teennagel veroorzaakt een infectie doordat een deel van de nagel zich in de huid daarrond boort (ook soms in de vinger, maar het is vooral de grote teen). 

Thuisgezondheidszorg

Thuisgezondheidszorg

Ziek zijn of ouder worden gaat vaak gepaard met allerlei kwaaltjes. Denk bijvoorbeeld maar aan de revalidatie na een operatie. Een mobiliteitshulpmiddel kan hiervoor de geknipte oplossing zijn. 

Sneeuwvakantie

Sneeuwvakantie

Je besluit staat vast, dit jaar ga je skiën. Echter verloopt dit niet altijd vlekkeloos. Wij geven je alvast enkele tips voor een topvakantie!

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij Belgische vrouwen. Dagelijks worden 29 vrouwen gediagnosticeerd met borstkanker. Als het in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de overlevingskans na vijf jaar 99%. 

AIDS : preventie en detectie voor alles !

AIDS : preventie en detectie voor alles !

In België werden 28.051 personen seropositief gediagnosticeerd. Gemiddeld vernemen drie personen per dag zij het virus hebben. Daarbij wordt gesteld dat 1 seropositieve persoon op 5 niet weet dat zij het virus dragen. Preventie en opsporing zijn prioritair bij het bestrijden van de HIV/AIDS virus.

Hartfalen

Hartfalen

Wat is hartfalen? Zoals het woord al doet vermoeden, functioneert bij hartfalen het hart niet goed. Het hart is een cruciale spier voor het goed functioneren van het lichaam. 

Micellair water

Micellair water

Het micellair water is tegenwoordig overal in onze badkamers te vinden. Het verwijdert tegelijk make-up, reinigt en verkwikt. In een paar jaar tijd heeft het micellair water een revolutie teweeggebracht in de reiniging van de huid.

Droge huid

Droge huid

Wij verzorgen onze huid vanaf de moment we deze reinigen met verzorgingen die rijker en voedender zijn dan gewoonlijk. Vermijd producten die fel schuimen en de beschermende huidlaag vernietigen. 

Pagina's