Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 49-60 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wanneer is kinkhoestvaccinatie aanbevolen?

Wanneer is kinkhoestvaccinatie aanbevolen?

Kinkhoest is een erg besmettelijke aandoening van de bovenste luchtwegen. Ze wordt veroorzaakt door de bacterie Bordetella Pertussis. Bij het hoesten en niezen verspreidt deze bacterie zich vooral via kleine vochtdruppeltjes doorheen de lucht. Zowel volwassenen, jongeren als baby's kunnen kinkhoest krijgen. Volwassen patiënten vertonen vaak geen tot weinig symptomen in vergelijking met zuigelingen en kinderen.

Hoeveel water moet je nu drinken per dag

Hoeveel water moet je nu drinken per dag

Hoeveel water je moet drinken is een eenvoudige vraag die echter niet eenduidig te beantwoorden is. Studies hebben in de loop der jaren verschillende aanbevelingen opgeleverd. De behoefte aan water hangt echter af van vele individuele en externe factoren. Lees in dit artikel meer over de vochtbehoefte van je lichaam. Zo kan je beter voor jezelf inschatten hoeveel water je elke dag moet drinken.

Wat is atopische dermatitis?

Wat is atopische dermatitis?

Atopische dermatitis is een chronische ontsteking van de huid, gekenmerkt door een schilferende en jeukende huid. Het is de meest voorkomende vorm van eczeem en artsen noemen dit vaak "constitutioneel eczeem" omwille van de erfelijke aanleg van deze ziekte. De huid is eigenlijk altijd droog en laat zo gemakkelijk allergenen door, met een ontstekingsreactie als gevolg.

Wat is oorsmeer?

Wat is oorsmeer?

In de wand van de gehoorgang zitten wel duizend kliertjes die een wasachtige olie produceren. Deze wax, beter bekend als oorsmeer, beschermt het oor tegen stof, vreemde deeltjes en micro-organismen.

Wat is een maagzweer?

Wat is een maagzweer?

Een maagzweer, ook ulcus pepticum genoemd, is een open wonde in het slijmvlies van de maag. Gelijkaardige pijnlijke zweren kunnen ook de dunne darm aantasten.

Artrose & kurkuma

Artrose & kurkuma

Artrose is een kwaal die we aanvaarden omdat die jammer genoeg deel uitmaakt van de ouderdomsverschijnselen. Hoewel men het kraakbeen niet jonger kan maken, kan men de pijn behandelen en de vooruitgang van de ziekte afremmen. 

8 tips voor gezond thuiswerk

8 tips voor gezond thuiswerk

Thuiswerken is een normaal deel van ons werkleven geworden. Werkgevers die hun medewerkers vertrouwen, vinden dat ze bepaalde taken evengoed van thuis uit kunnen uitvoeren. Niet iedereen hoeft nog elke dag te pendelen naar kantoor. Wij geven enkele tips om thuiswerk op een gezonde manier aan te pakken.

Liever een bad of douche?

Liever een bad of douche?

Neem jij ook graag een warm bad na een lange, slopende en kille dag? Je bent niet de enige! Voor velen is dit het ultieme moment om de beslommeringen achter zich te laten. Anderen verkiezen daarentegen een verkwikkende douche. Maar wat is het best voor je huid, een bad of douche? 

Op reis? Denk aan je reisapotheek!

Op reis? Denk aan je reisapotheek!

Vertrek je op reis dan is een reisapotheek vanzelfsprekend. Afhankelijk van je bestemming en reisduur zal je reisapotheek er anders uitzien. Denk er aan dat in veel landen de beschikbaarheid van geneesmiddelen kleiner is dan in België. Je gezondheidstoestand en die van jouw reisgenoten is mee bepalend voor je reisapotheek.

3 natuurlijke producten om uw immuniteit te boosten!

3 natuurlijke producten om uw immuniteit te boosten!

Heeft u al eens overwogen uzelf te beschermen tegen wintervirussen door uw immuniteit te versterken? Heeft u er altijd al van gedroomd om op natuurlijke wijze ziektekiemen af te weren? Deze drie natuurlijke componenten maken het mogelijk!

Wat is lactose-intolerantie?

Wat is lactose-intolerantie?

Lactose-intolerantie is een spijsverteringsstoornis waarbij het lichaam niet in staat is om lactose te verteren, het voornaamste suiker in zuivelproducten. Oorzaak is een verminderde productie van het enzym lactase in de darm.

Wat is eczeem?

Wat is eczeem?

Eczeem is een huidaandoening, gekenmerkt door jeukende en ontstoken plekken. Het is ook bekend als atopische dermatitis of constitutioneel eczeem, omdat dit de meest voorkomende vorm is.

Pagina's